» Update: Senarai pelajar yang tiba di Jeddah & Malaysia «

Jamil Khir berkata, pelajar di negeri di bawah pakatan pembangkang yang tidak menerima bantuan kerajaan negeri pula boleh mendaftar di portal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) bagi mendapatkan bantuan.

Followers

Friday, February 4, 2011

Laporan Terkini dari Cairo - blog "Medan Info Kita" - 4.2.2011 (4.33pagi)

"Syabas dan taniah adalah" ungkapan yang diberi kepada kerajaan Malaysia oleh salah seorang delegasi yang mengikuti rombongan ke Cairo bersama-sama dengan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Dato Seri Jamil Khir selaku ketua delegasi..

Gambar juga ada di kemaskini bersama..daripada pembacaan talian internet agak sukar disana. baca terus petikan di bawah atau terus ke blog http://medan-info-kita.blogspot.com/

Petikan dari blog - http://medan-info-kita.blogspot.com/
Syabas dan tahniah kepada usaha kerajaan Malaysia.

Ketua Delegasi, Senator Yb Dato Seri Haji Jamil Khir Baharom yang turun padang bersama sama dengan Presiden Kelab Putera 1 Malaysia berjaya melancarkan lagi proses membawa pulang pelajar pelajar Malaysia.

Keadaan di Cairo International Airport walaupun agak sesak dengan ratusan anak anak kita diperantauan, insya allah segala galanya akan dilaksanakan dengan baik.

Penghargaan juga kepada Datuk Kamaruddin dari Air Asia yang sama sama bersusah payah menyelesaikan banyak masalah landing permission dengan kerajaan Mesir. Tidak lupa juga kepada Datuk Ismee yang menyediakan penginapan pelajar pelajar yang sedang dibawa ke Jeddah...

Blogmaster mohon disampaikan berita kepada rakyat Malaysia terutamanya ibu bapa keluarga pelajar pelajar disini jangan risau kerana janji Datuk Azeez dalam ucapannya tadi, "kami akan pastikan semua pelajar dibawa pulang, tidak ada seorang pun akan tinggal... Kami tidak akan pulang selagi masih pelajar yang tidak dapat dibawa pulang.." Ini sejajar dengan arahan YAB Perdana Menteri mahu MISI Khas ini berjaya dilaksanakan tanpa sebarang gangguan!

Talian internet agak sukar, Blogmaster kemaskini dengan meminjam broadband Etisalat Egypt...